Åsele är en plats som du kan besöka såväl på sommaren som på vintern och i denna text kommer du kunna läsa om saker som du kan göra i Åsele på vintern. Hoppas du har trevligt på din resa.

Hundsläde

I Åsele kan du ta en tur med hundsläde och på det sättet upptäcka naturen. Det är inte du som själv kör utan du åker med en instruktör på en utvald runda. Du bör ha med varma kläder för att inte frysa eftersom det kan bli väldigt kallt uppe i norr. Touren varar i en timme och du kan boka för en grupp som är på max 4 personer. Touren finns tillgängligt mellan december och april varje år och det är ett äventyr som inte bör missas om du är i Åsele.

Snöskoter

Du kan välja att upptäcka Åsele på snöskoter istället, om du inte vill åka hundsläde. Här kan du välja att hyra en skoter och köra själv, eller åka med en erfaren körare. Du kommer få se naturen på ett helt annat sätt än om du hade gått till fots eller kört bil. Vill du köra skotern själv, får du hyra det på Åsele turistbyrå.

Utomhusvandring

Du kan välja att upptäcka Åsele på fot då kennel Lappland som har hand om hundsläde touren, också har turer där du kan gå till fots och upptäcka naturen på det sättet. Du ska däremot tänka på att vara klädd efter vädret och då detta är på vintern, bör du vara varmt klädd. Du kan välja att vandra omkring själv med en kompis om du känner att detta passar dig bäst, men du kan också välja att gå med i en tour där en grupp går tillsammans. Har du aldrig varit i Åsele så kan det vara bra att gå med någon som känner till platsen väl.

Övrigt

Det finns många saker som du kan göra här på vintern och en sak som inte nämns ovan är att du kan åka skidor. Du kan åka i färdiga spår och ned för backar på en skidskola. Väljer du att ge dig ut i naturen, bör du göra detta i grupp och inte ensam. Dessa turer och attraktioner är inte öppna när det är snöstormar och det finns goda själ till detta. Är du ute och går och en snöstorm skulle komma så vill du vara säker på att du vet var du är och kommer tillbaka till din startpunkt utan att ha kommit vilse. Att vara vilse i en snöstorm är inget roligt och kan vara direkt farligt.